Mikä on vakuutusmeklari?

Vakuutusmeklari on itsenäinen, vakuutusyhtiöistä riippumaton vakuutusalan asiantuntija, jolle asiakas voi antaa vakuutusasiansa huolehdittavaksi. Vakuutusmeklari toimii asiakkaan edustajana ja ajaa asiakkaansa eli toimeksiantajan etua. 

 

Vakuutusmeklari toimii asiakkaan antaman toimeksiannon mukaisesti kilpailuttamalla ja/tai hallinnoimalla asiakkaan vakuusturvaa. Vakuutusmeklari ei välitä yksittäisen vakuutusyhtiön tuotteita, vaan etsii asiakkaalle parhaiten sopivan ja taloudellisesti edullisimman ratkaisun koti- tai ulkomaisten vakuutusyhtiöiden tarjonnasta. Vakuutusmeklarien välityksellä tapahtuu maailmanlaajuisesti yli puolet kaikesta vakuuttamisesta.

 

Vakuutusmeklaritoiminta on luvanvaraista ja säädelty lailla. Finanssivalvonta valvoo, että vakuutusmeklarit toimivat lain, annettujen määräysten ja ohjeiden sekä hyvän vakuutusmeklaritavan mukaisesti. Finanssivalvonta ylläpitää vakuutusedustajarekisteriä, johon on merkitty kaikki ne henkilöt ja yritykset, joilla on oikeus harjoittaa Suomessa vakuutusmeklaritoimintaa. Rekisteröinnin voi tarkistaa osoitteesta: www.finanssivalvonta.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Vakuutusmeklaripalveluista
Sijoituspalveluista
Sähköpostitse
Tekstiviestitse
hCaptcha
Henkilötietojen käyttö: Tietosuojaseloste